Padel

Padel kan beskrivas som en blandning av squash och tennis och spelas allt som oftast två mot två. Det är en perfekt motionsform för dig som gillar racketsport och uppskattar att spela i lag.

I Korpen Umeå kan du spela seriespel i padel. Vi arrangerar seriespel på söndagar med nästa seriestart den 22 januari 2023. Serierna kommer att delas upp div1, div2 beroende på antalet anmälda. Seriespelet spelas på PDL Center i Umeå.

Kostnaden är 2150 kr för en säsong. Betalning sker med kort eller Swish

Sista anmälningsdag  – 3 januari 2023

Tid och plats
Matcherna spelas kl 17-20 på söndagar, med start den 22 januari.
Speltid: 60 min
Platsen är PDL Center Umeå

Spelklasser
Vi erbjuder öppen spelklass. I öppen klass är fördelning dam/herr fri.

Antal matcher
Lagen spelar en match per vecka (uppehåll v.9). Totalt 10 matcher.

Upplägg
Seriespelet tillämpar divisionsindelning. Lagen svarar på en fråga gällande nivå vid anmälan som används för att placera in lag i lämplig division. Till nästa säsong kommer lagen indelas utifrån hur man spelar första säsongen.

Matchformat
Speltiden är 60. Matcherna spelas i 3 set med Golden point. Lagen får poäng per vunnet set och delar på poängen vid ett set som inte hinner spelas klart. Se mer utförlig beskrivning längre ned.

Flytta match
Vi har fasta tider bokade och kan inte flytta matcher. Lagen bör därför ha flera spelare registrerade i laget för att förhindra walkover. Det är även okej att boka en egen tid att spela matchen på, se nedan. Om egen tid bokas så betalar ni den själva.

Walkover
Om ett lag lämnar walkover utan att höra av sig kostar det 500kr. Laget som drabbas av detta ska meddela lagidrott@korpenumea.se så att vi kan fakturera det felande laget. kontaktuppgifter till motståndarna hittar ni genom att klicka er in på matchen i inloggat läge. Resultatet rapporteras som 6-Walkover. Laget som inte lämnar walkover får gärna utnyttja tiden ändå.

Matchbollar
Hemmalaget står för bollar till match.

Resultatrapportering
Det är båda lagledarnas ansvar att rapportera in resultat via medlemssystemet, senast två timmar efter match ska resultatet vara rapporterat.

Deltagare
Alla deltagare ska vara registrerade i laget och ha ett giltigt medlemskap i Korpen Umeå (100 kr/person/år). Lagledaren ansvarar för att bjuda in sina lagkamrater. Läs längre ned hur man gör.

Poängberäkning
Matcherna spelas i 60 och under den tiden spelas maximalt 3 set. Seten spelas till 6 game (måste vinna med två) och vid ställning 6-6 spelas tie break till 7 (måste vinnas med minst två bollar). Det tredje setet spelas om det hinns med, oavsett ställning efter de inledande två seten.

När tiden är slut avbryts matchen och om något av lagen leder pågående set med 2 games marginal räknas det som en setvinst. Är ställningen lika alternativt att ena laget leder med 1 game räknas det som oavgjort. Skulle en match behöva avbrytas under ett pågående tie break innan något lag hunnit till 7 poäng räknas det som vinst för det lag som leder med två bollars marginal. Annars slutar det oavgjort.

I varje match delas 2 poäng ut per set vilket innebär 6 poäng totalt (om tredje set inte har påbörjats räknas det som 1-1).

Bjuda in spelare
När du har skapat ditt lag kan du börja bjuda in dina lagkamrater till laget. Nedan följer en guide som beskriver hur du gör.

  1. Logga in på ditt konto
  2. Klicka på ditt lag i den vänstra menyn
  3. Högst upp till höger på sidan finns en knapp med namnet ”Bjud in ny lagmedlem till …”, klicka på den.
  4. Nu har du två alternativ
    • Kopiera länken och skicka den till dina spelare. T.ex. via Facebook, Messenger eller SMS
    • Skriv in dina spelares e-postadresser direkt i rutan. Då skickas en inbjudan via mail.
  5. När dina lagkamrater är registrerade i laget kan du tillsätta fler lagledare. Det kan vara bra för att dela på arbetsuppgifterna och att ni blir fler i laget som tar emot information från oss. Vill du lägga till fler lagledare i laget klickar du på knappen ”Ändra grupp” längst ner på sidan.

Frågor mailas till lagidrott@korpenumea.se

Anmäl laget här